Fremskritt i klatringa

På torsdag (16.02.17) var jeg på andre klatretur etter klatrekurset. Veggen er fortsatt 9 meter høy, og ca halvveis har jeg tidligere gitt med med klatringa, og vill ned igjen.

Det krever litt øving med denne klatringa da. Det er ikke bare å klatre. Her skal man f.eks. sikre riktig. Det vil si at kabinkroken er festet riktig i selen du har på deg, taubremsen satt riktig vei i kabinkroken, og tauet skal riktig vei gjennom taubremsen.

For ikke å snakke om denne åttetallsknuta man skal knyte, for å sikre klatreren fast i andre enden av tauet. Vi kan ta skritt for skritt med knyting i et senere innlegg, men slik skal den i alle fall se ut.

Så er det bare å gå gjennom rutinesjekken på hverandre. Sitter selen på klatreren og sikreren riktig vei, er selene festet godt så den ikke detter av. Er åttetallsknuta til klatreren knytt fast i riktig del av selen, og er selve knuten knytt riktig. Har sikreren festet tau og brems og kabinkrok riktig, og sist men ikke minst: er dere festet til samme tau!

Når sikkerhetssjekken er tatt er det bare å stramme tauet å begynne å klatre. Det krever litt pusting på veien, og jeg må hele tiden gjøre meg selv trygg på at sikreren min har meg. På klatringa denne gangen fant vi ut at det var lettere for min sikrer å fire meg ned igjen dersom vi har tvinna tauet et par ganger. Dette hjelper henne litt med bremsinga, så hun ikke flyt til værs hvis jeg faller, siden jeg veier litt mer enn henne.

På denne klatreturen fant vi også veien helt opp til toppen av veggen, og kunne sette oss nytt mål for neste klatretur.

Neste gang blir det da øving på fall. Når vi skal ta topptauprøven er det en del ting man skal igjennom for å bevise at man er en god sikrer. Man skal kunne knyte og feste tauet i begge ender på riktig måte selvfølgelig, men du må også kunne ta imot en klatrer som helt ut av det blå faller i veggen. Derfor skal vi prøve å øve oss på å falle neste gang.

 

 

Er det flere der ute som leker klatremus

 

 

#klatreverket #klatremus #høydeskrekk #norgeerikkeskapttilåsittepårva #værmeraktiv #tautfordringen #strekkgrensene #tropådegselv

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg