Smart mat del 2 – med Berit Nordstrand

På mandag (13.februar) var jeg på nok et kurs med Berit Nordstrand. Del to i Smart Mat i FUS sin regi. Dette blir ett innlegg med mest bilder, men det finnes ikke ord som dekker det Berit Nordstrand har å komme med. 

Denne gangen hadde vi noen gruppeoppgaver, der vi skulle sette opp topp 3 av hva som er bra med Smart Mat så langt, og hva som har vært utfordrende. Videre skulle vi komme med ideer om hva vi ville gjøre videre i barnehagen for å implementere dette bedre hos personalet. Alt ble tatt i plenum etter vi hadde vært litt i grupper å diskutert. På denne måten fikk vi alle sammen høre litt fra alle barnehagen, hva de strever med eller har fått til, og syns er bra.

Som hoveddel snakket Berit om hjernen i forhold til mat, og hvordan tarmfloraen påvirker hjernen og hvordan den styrer kroppen vår.

Berit har også en liten liste over litt melsorter man kan benytte seg av dersom man ikke tåler gluten. Lista er sef lenger, men disse er de vanligste. Man kan også kjøpe ferdige mel mikser, men disse inneholder mye stivelse og sukker, som ikke er bra for kroppen din.

For de som tåler gluten er det andre ting man trenger å tenke på. Hvetemel er jo ikke en veldig sunn mel sort, så her er det også litt andre melsorter man kan bytte ut dette med.

Her satt jeg da fra 09.00-17.00 og ble mer og mer inspirert. Nok en gang. Berit Nordstrand er fantastisk på å engasjere, og det at hun virkelig brenner for det hun driver med, gjør at det er lettere å følge med og skjønne hva hun prater om. Det hjelper ikke bitte litt heller da, at jeg også brenner for maten 🙂

 

SmartMat <3

 

 

#smartmat #fus #beritnordstrand #matogernering #fusbarnehagene #dublirhvaduspiser #matglede #drivkraft

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg