Klatrekurs

I 2017 har jeg satt meg som nyttårsforsett at jeg skal utfordre høydeskrekken min litt, derfor ble jeg nervøst med da ei venninne foreslo at vi skulle melde oss på klatrekurs.

Klatreverket har lokaler i Drammen, og på Bryn aka “buldreverket” og Torshov i Oslo. Klatreverket er ett av verdens 10 største klatresenter.

På buldreverket på Bryn er det bare buldring som gjelder. Buldring er den enkleste og reneste formen for klatring. Inne klatrer man uten tau i sikker høyde over madrasser. Det er desto mer fokus på hver bevegelse, som gjør at man forbedrer teknikken raskt. Buldring har elementer av sprint og akrobatikk og er en av de mest populære og den desidert mest sosiale grenen av klatring! For å buldre trenger du bare leie et par klatresko, og du er i gang. På Nybegynnerkurs buldring lærer du det grunnleggende om buldring, og teknikk, tips og tricks. Ellers kan du gå rett på Teknikkurs.

Vi prøvde ikke buldring!!

 

Ved klatring på led går tauet samme vei som du klatrer. Klatreren har tauet med fra bakken og klipper det inn på mellomforankringer, altså slynger med karabinere, som henger med jevne mellomrom på vei opp veggen. Hvis klatreren er over siste mellomforankring når han faller, vil han falle ned til siste mellomforankring og litt til før tauet tar. Litt større fare for skrubbsår altså, men likevel helt trygt etter god opplæring. Alle har lov til å klatre på led, men det anbefales opplæring. For å sikre på led stilles det krav. For å lære å klatre og sikre på led er det Ledkurs som gjelder. Du lærer alt du trenger for å ta ledprøven og få Ledkort (tidl. Brattkort).Vi prøvde heller ikke led!!

 

Vi klatret på topptau, der går tauet fra klatreren opp til et toppfeste og ned til den som sikrer. Klatreren klatrer altså på nesten stramt tau, og vil derfor ikke falle langt men bare bli hengende i tauet. Alle kan klatre på topptau. Men det stilles krav for å sikre på topptau. På Nybegynnerkurs klatring lærer du alt du trenger for å klatre og sikre på egenhånd på topptau. Deretter kan du ta topptauprøven og få Topptaukort. For å prøve å klatre på topptau kan man melde seg på Prøv klatring eller Leie instruktør.

 

Vi meldte oss da på klatrekurs for nybegynnere på Torshov. Kurset varer 3 timer. Du kan være helt nybegynner, ung eller gammel, lett eller tung, alene eller sammen med andre ? klatring er for alle!

Nå driver vi å trener til topptaukort.
På kurset lærer du det du trenger for å få Topptaukort. Etter kurset må man vente minst 14 dager før man kan ta prøven. Topptauprøven tas på eget initiativ. Ingen bestilling, mean sier bare ifra i resepsjonen når man kommer om at du ønsker å ta prøven. Prøven kan tas når det er klatrevakt, som er stort sett kvelder og helger.

Det kan settes opp nybegynnerkurs for bedrifter og andre grupper. Da er det greit med samlet betaling for kurset. Priser finner man på hjemmesiden til Klatreverket.

 

 

Har du høydeskrekk?

 

 

#klatreverket #oslove #høydeskrekk #topptau #buldring #led

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg