Nå har snøen kommet

Det er både på godt og vondt at snøen kommer.

For de små i barnehagen som kanskje ikke husker snøen som falt i fjor, er det et lite mirakel, noe magisk som skjer. Hvite greier som detter fra himmelen er magisk å se på når man sitter inne i varmen, eller står ute med ansiktet vendt opp mot himmelen. Uansett om man er 1 år eller 50 år.

Selv synes jeg snøen er veldig fin når jeg er på jobb. I barnehagen kan jeg skape minner med barna, minner de kan se tilbake på resten av livet. Men disse gode minnene krever litt forarbeid. Når et lite barn på 1 år kanskje for første gang setter på seg bobledressen med to lag klær under og helt nye vintersko, er det ikke bare bare å stable seg rundt i snøen. Man har jo nettopp lært seg å gå stødig på bar bakke. Hvorfor skal dette hvite komme å gjøre det vanskeligere. Det er kaldt og det er vått, og når man ramler er det vanskelig å komme seg opp igjen. Derfor er det veldig viktig med motorisk trening i terreng, før snøen kommer. Med syv barn i 1-2 årsalderen på to voksne, er det vanskelig å holde alle fornøyde, men som regel løses sutring og lignende med en tur i akebakken eller en varm klem.

Når det kommer til voksenproblemene med snøen, så er det noen ting som jeg spesielt irriterer meg over. Jeg kjører bil og hadde mye kjøreopplæring på snø før jeg fikk lappen. Grunnen til at jeg har fokusert mye på vinterkjøring er at jeg føler dette er problemområdet til mange sjåfører og jeg ville ikke være en av de idiotene. Snøen detter omtrent til samme tid hvert år, likevel kommer det som julekvelden på kjerringa. Vi som bor i land der det kommer snø hvert år, må lære oss å bli bedre sjåfører på dette føret!

Vinteren med snøen skal være en hyggelig årstid. Fylt med kakao, boller, familiehygge og julestemning.

 

Ta vare på hverandre <3

 

#nestekjærlighet #barnehage #vinter #snø

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg