FN DAGEN 2016

Når FN-dagen kommer er det mange som starter innsamlinger til diverse organisasjoner. Noe som jeg synes er kjempe bra.

Jeg er Plan Fadder for to små jenter. Så jeg gir støtte til disse hver måned. Shylet på 5 år fra Zimbabwe og Mondor på 6 år fra Burkina Faso. Dette er noe jeg valgte å gjøre da Plan startet sin jente kampanje for noen år siden. Jeg ble stoppet på Strømmen Storsenter av noen fra Plan som tok bilder av hendene til folk i forhold til denne jentekampanjen. Det koster meg da ca 500,- i mnd å ha to fadderbarn. Noe som ikke er veldig mye. Det fine er jo at man får igjen på skatten, når man støtter slike organisasjoner. Så bli plan-fadder du også – det er ikke mer som skal til for at vi kan gi flere barn utdanning, bedre helse, beskyttelse og økonomisk sikkerhet. 

I dag er det ca 136 000 faddere, men vi trenger flere.

Bilderesultat for plan fadder

I barnehagen driver vi også med innsamling til FN-dagen. I 2014 gikk pengene til sykehusklovnen, i 2015 samlet vi inn penger til helse og utdanning til San-folket i Zimbabve. I år (2016) går pengene til Stine Sofies stiftelse, som jobber for en barndom uten vold. De forebygger vold og overgrep mot barn, de avdekker vold og overgrep mot barn, de ivaretar det voldsutsatte barnet og deres pårørende, og de påvirker myndighetene for å styrke rettssikkerheten.

Vi serverer kaffe, saft og lapskaus til foreldrene (sammen med barna) fra 15.00-16.30, dette koster en liten penge. Samtidig har vi en liten kunstutstilling, der foreldrene kan gi en valgfri sum for kunst barna deres har laget. Dette er både sosialt foreldrene i mellom, koselig samvær med barnet ditt, og det går til en god sak.

Stine Sofies stiftelse har blitt tildelt en rekke priser. I 2014 fikk de stiftelsen UNIs Erkjentlighetspris. I 2012 fikk de Erik Byes Minnepris. I 2010 John Ingolf Alvheims ærespris. I 2009 Norsk Juristforbund, Rettssikkerhetspris. I 2008 HM Kongens Fortjenestemedalje i Gull. I 2007 Confex – Årets mest fengslende foredrag. I 2006 Frelsesarmeens ærespris, Booth prisen. I 2002 Melvin Jones Fellow. Også i 2002 Lions Tulipanpris. Og i 2001 Fredrikkeprisen – Norske kvinners sanitetsforenings ærespris.

 

Gjør dere noe spesielt på FN-dagen?

 

#fndagen #stinesofiesstiftelse #barnehage #hjelpandreåhjelpe #verden #fn #tavarepåhverandre

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg