Sognsvann rundt og rundt – dagens turtips

I dag er det søndag, og på tide med en søndagstur. Forrige søndag ble det en tur opp til Haukåsen ved Mariholtet, i dag skal vi til Sognsvann.

Sammen med mine to gode turvenninner tok vi turen innover klokken 12 i dag. På parkeringsplassen er det alltid fullt, og det var det i dag også.

Bilderesultat for sognsvann høst

Bilderesultat for sognsvann

For dere som ikke har vært her før, så er dette et supert turområde, hele året. Om sommeren er det “badestrand”, og ellers rundt vannet er det flere steder der det går an å bade. På sommerstid er det toaletter åpent midt mellom badestranda og parkeringsplassen. Ellers rundt vannet er det plassert ca to bygg med to doer, med relativt gode avstander (kjekt å hvite for de som er avhengig av å ha en do i nærheten). Disse er åpne hele året. Kiosken er vel også åpen stort sett hele året. Her kan du f.eks. kjøpe is og vaffel. Jeg har ikke vært innom her selv, så jeg vet ikke om de har noe glutenfrie alternativer, men jeg tviler.

Bilderesultat for sognsvann

Når høsten kommer og det blir kaldere, finnes det en rekke godkjente bålplasser rundt vannet. Her er det også benker. En av disse godkjente bålplassene benyttet vi oss av i dag. Etter å ha gått en runde rundt vannet satte vi oss ned, tente bål og spiste pølser og skravla. Fordelen med båltenning rundt et vann slik som dette, er at det da finnes unntak fra den godkjennte båltenningsperioden siden man har vann i umiddelbar nærhet. Nå er det jo lov å tenne bål, så dette var ikke noe problem for oss, men når man er i nærheten av et vann slipper man jo f.eks. å bære med seg masse vann på turen for å få slukket bålet når man vill hjem.

DCIM100GOPRO

Etter å ha spist oss mette og fått slukket bålet, gikk vi nok en rundt rundt vannet. Turen er forresten på en 4km.

Om vinteren er det også mulig å ta turen på ski. Her ifra kan man også f.eks. gå opp til Ullevålseter, sommer som vinter, med etter uten ski.

Alt i alt en herlig søndagstur med jentene. Anbefales til alle, og er fin å gå også med vogn. Vi var hjemme igjen ca 16.00.

 

Takk for turen jenter

 

#utpåturaldrisur #norgeerikkeskaptforåsittepåræva #sognsvann #oslove #sognsvannrundt #ullvang #twentyfoursport #karitraa 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg