Når hverdagen tar deg

Du vet du har hatt mye å gjøre når dagene går i ett, og du må se i kalenderen når folk spør hva du gjorde på tirsdag. På tirsdag ja, da jobba jeg…..også var jeg vel et eller annet sted etter jobb….husker ikke….

Men sånn går no dagan

 

Som dere vet, så jobber jeg i barnehage, og der starter det nye barnehageåret 1. august. Masse nye foreldre og nye barn. Barna skal tilvennes det å være i barnehagen hele dagen, uten mamma og pappa. De skal få nye lekekamerater, nye venner, nye rutiner, nye mennesker som passer på dem, nye leker, nytt alt. I tillegg er ikke mamma og pappa der hele tiden lenger. Man kan jo ikke akkurat forvente at alt går smooth etter bare tre dager. Heldigvis starter ikke alle barna i barnehagen samme dag, sånn etter sommerferien. Noen har tatt senere sommerferie enn andre, og noen har fortsatt mamma- eller pappa permisjon, og ønsker senere oppstart for å være sammen med barna sine litt lenger. Og godt er nå det. Hadde alle 30 barna hos oss starta 1. august, hadde jeg slutta. Det er tungt nok som det er, når de er spredt ut over hele august måned. Da har man liksom jevn svak hodepine gjennom hele august, ikke intens migrene i kanskje 2 uker.

Men det er ikke bare barna vi skal tenke på. I løpet av dagen trenger foreldrene også støtte. Om barnet deres gråter når de reiser kan det være veldig vanskelig å ikke bare snu i døra å si: “vi prøver igjen i morra”, og ta med seg barnet hjem igjen. Vi passer på det kjæreste de har, og mammahjertet verker når de små gråter. Da er det viktig at vi bekrefter at det faktisk går bra. At selv om det er veldig vondt å dra fra de små, så gråter de ikke hele dagen. Vi koser oss og vi har det gøy.

Så kommer foreldrekaffe og foreldremøte. I tillegg sitter du med månedplaner, du bearbeider lister over behov og allergier. Du sitter kanskje å setter sammen en meny for måltidene med varmmat, som skal passe for alle allergier, hallal, etc., også er det kurs, SUmøter, personalmøter, AMUmøter osv…

 

Så ja….tiden flyr i august. I tillegg har jeg prøvd å holde formen ved like. Jeg har “løpt” Color me rad, skal løpe Barcode Challange i morra, jeg har vært noen økter i Marikollen i trappene i overrennet i hoppbakken, også har jeg vært å gått noen turer i Østmarka. Videre kommer Trysilrypa og annet spennende…

 

Så da trekker jeg pusten, håper dere har hatt en fin august, og ønsker snart september velkommen 🙂

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg