Hjemmelaga frokostblanding

I dag har jeg brukt ca 45 minutter på å lage meg frokostblanding. Glutenfri selvfølgelig.

De fleste frokostblandinger inneholder mye sukker og mye salt. Lager du den selv kan du tilsette akkurat det du selv vil, og du sikrer deg næringsrike nøtter og frø som du ellers kanskje ikke spiser så mye av.

En håndfull nøtter og frø gir næringsstoffer som B-vitaminer, jern, kalsium, magnesium, E-vitaminer, selen, kalium, sink og omega-fettsyrer.

Her er det du trenger:

  • 50 gram hasselnøtter 
  • 25 gram mandler
  • 125 gram havregryn
  • 35 gram walnøtter
  • 15 gram sesamfrø
  • 1 ss kaldpresset rapsolje
  • 3 ss honning

Start med å hakke nøttene. Jeg grovhakket de, så det blir litt tyggemotstand. Oljen og honningen varmes på lav temperatur til honningen smelter. Dette skjer ved 40 grader. Så rører du inn de hakkede nøttene, og tilsetter frø og gryn. Bland godt. Når alt er godt blandet sammen sprer du blandlingen tynt over en stekeplater med bakepapir. Stek på varmluft 140 grader  i 35 minutter. Det kan også være lurt å røre litt rundt underveis under stekingen. Avkjøl på brettet. Oppbevares i lufttett boks. Jeg bruker norgesglass, og fikk ca 1 Liter frokostblanding.

 

Da er det bare å glede seg til frokost i morgen. Da serveres det hjemmelaget frokostblanding med Biola og friske bær.

 

 

#glutenfree #glutenfri #homemade #frokostblanding #beritnordstrand #sundt 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg