Stop Yulin-festivalen

Snart er det tid for den årlige “Yulin”-festivalen, eller Yulin dog meat festivalen, som den også kalles. Den lokale tradisjonen begynte på 1990-tallet, men den lokale skikken med å spise hundekjøtt er eldre enn skreven historie.

Jeg har lest meg litt opp på hva denne festivalen er, og føler for å dele dette med dere. Jeg tenker overtro, dyremishandling, og få det bort. Greit nok at det er en tradisjon, men det er en drøy tradisjon, som jeg ikke støtter.En festival alt for få har hørt om

 

Festivalen arrangeres i Yulin i Guangxi i Kina i juni måned. Festivalen går over ti dager, og man regner med at det spises rundt 10-15 tusen hunder i løpet av disse dagene. Denne aktiviteten skal stimulere indre varme, men på denne innvielsesdagen av sommeren er det en overtro som styrer hunde-konsumeringen: Kjøttet antas å bringe lykke og helse. Det fyres det opp, litchi skrelles og brennvinen strømmer.

Tro det eller ei, men det er sant. Det skjer.

Kina har ikke en dyrevernlov, men eksperter hevder festivalen er ulovlig. Et utkast til loven ble foreslått i 2009 for å straffe dyremishandlere med en bot på 6000 yuan (mer enn $ 900) og to ukers fengsling. Det foreslås også at organisasjoner funnet skyldig i å selge hunde- eller katte- kjøtt blir belastet med en bot mellom 10.000 yuan ($ 1600) og 500 000 yuan ($ 80 000). Loven er enda ikke undertegnet.

Likevel hevder noen juridiske eksperter at festivalen er ulovlig i henhold til forskrifter vedtatt av Landbruksdepartementet i 2013 som krever laboratorium karantene for dyr før transport. Hundehandel er dessverre vanskelig å dokumentere da hundene ofte er stjålet, bortført, oppvokst i husholdninger eller hundegårder.

Yulins lokalbefolkning har også satt igang feiringen en uke tidligere for å unngå aktivister og journalister. Gateselgere og restauranter som selger hundekjøtt har dekket for det kinesiske tegnet for hunden, i et forsøk på å dempe striden.

Hunde-spise festivaler har vært forbudt i det siste, men Yulin tjenestemenn hevder festivalen ikke eksisterer.

I 2011 forbød kinesiske myndigheter Jinhua Hutou Dog Meat Festivalen etter en omfattende sosial media kampanje lansert av dyrevernsaktivister. En 600-årig tradisjon, som arrangeres årlig i september.

Så utstedt Yulins regjering en uttalelse, der de sier at “den såkalte sommersolverv Litchi hundekjøtt festivalen ikke eksisterer”. “Verken regjeringen eller sosiale organisasjoner i Yulin har noensinne hatt slike aktiviteter”, selv om lokalbefolkningen i de siste årene har vært vertskap for små sammenkomster å konsumere hundekjøtt og litchi, har ikke en utbredt festival for disse aktivitetene eksistert.

Festivalarrangørene hevder at hundene blir slaktet humant, og at “å spise hund er ikke forskjellig fra å spise svinekjøtt eller biff”.

Festivalen går ut på å brenne eller koke hunder og katter, levende, for så å selge og spise dem. Mange av hundene blir også slått i hjel for å frigjøre blod i kjøttet.

Disse husdyrene er løshunder, de kommer fra oppdrett eller blir stjålet fra folks hus og hager, og oppbevart i trange bur frem til festivalen arrangeres.

Flesteparten av dyrene lider av brukne ben og sykdommer før de til slutt blir torturert til døden i kokende kar. Mange av dem med halsbånd på.

Hjelp til med å opplyse folk om dette og å få en stopp på denne grusomme “tradisjonen”.
Skriv under på denne kampanjen

 

 

 

Stop Yulin
 

 

#stopyulin #dogmeatfestival #hund #katt #dyremisshandling #kina #yulin #guangxi #dyrevenn #overtro #tradisjon #dyrevernlov #

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg