Det regner inne

Torsdag, dagen etter inspirasjonskurset med Trude måtte noe settes fri, og jeg og en kollega (som tar utdanning som fagarbeider om dagen) laget Magisk samling der det begynte å regne inne. Her er det da snakk om samling for 1 og 2 åringer.

Min kollega tryllet frem regnjakkene til barna. Med fokus på språk beskrev hun hvordan regntøyet så ut i farge og mønster, slik at barna kunne gjette hvem sitt tøy det var. Her fikk vi erfaring med ord som; hette, glidelås, striper osv.

Så fikk barna kle på seg, og vi øvde på å kle på oss selv. Etterpå leste vi Regn av Sigbjørn Obstfelder mens det regnet på oss. Først regnet det bare på min kollega, som leste, så begynte det å regne på barna også. Her sto jeg med en vannkanne og vanna barna. Kjempe spennende og gøy for både liten og stor.

Det er veldig synd at jeg ikke kan legge ved noen av bildene vi tok av barna, for dere skulle sett ansiktene deres. De lyste opp, og lo og ville mere.

Du kan forresten følge barnehagen min på facebook. Her legger vi ut alt det morsomme vi gjør i den travle hverdagen vår, og der er det litt bilder også.

Her får man inn f.eks lek med ord, ord og uttrykk, undring, forskertrang, samspill, natur & miljø, fellesskap, magi og opplevelse.En er en og to er to

Vi hopper i vann, vi triller i sand

Sikk, sakk, vi drypper på tak, tikk, takk, det regner i dag

Regn, regn, regn, regn, øsende regn, pøsende regn

 

Helt til slutt skal det sies at det blir litt vått. Det er mye vann, og med de 15 barna vi hadde, ble det en del å holde styr på. For ikke i nevne at det var mye sokker og strømpebukser som måtte skiftes etterpå. Men moro var det.

 

 

Lenge leve hverdagsmagien

 

 

#hverdagsmagi #samlingsstund #magi #førskolelærer #barnehagelærer #fagarbeider #barnehage #fusbarnehagene #fus #trudeanettebrendeland 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg