En time hos tannelegeN

OMG!

Kan jeg bare få starte med det.

Midt i arbeidsdagen i dag, så dro jeg til tannlegen, på Strømmen Storsenter. Jeg hadde time 12.45, og det var som sagt satt av en time.

Da jeg hadde fått satt meg i stolen begynte vi med å sette bedøvelse. Lokalbedøvelse, som ikke lammer halve ansiktet resten av dagen. Så kom det inn to damer, en som skulle assistere tannlegen og en “tekniker” som skulle finne riktig farge til denne nye tannen min. Her måtte det 4 forskjellige hvithetsskalaer til for å finne riktig farge. Til min store glede, fikk jeg vite at jeg faktisk har ganske hvite tenner, jeg synes ikke det, men det mente de var fordi denne missfarga tanna ødelegger.

Etter å ha fått bedøvelse og funnet riktig farge på krona som skal settes på, begynte avstøpningen. Først underkjeven, så bare de fire fremste tennene i overkjeven, så hele overkjeven. Like grusomt ubehagelig hver gang. Avstøpningen i overkjeven er nesten verst, for den må liksom brekkes ut igjen. Den lille avstøpningen som ble gjort i overkjeven var for å kunne lage en midlertidig krone. Det tar nemlig 10 dager å få ferdig den endelige krona man skal ha i munnen resten av livet. 

Etter å ha laget alle avstøpningene, begynte slipinga. Med vannspruten i trynet ble tanna slipt ned til nesten ingen ting. Utenpå denne “tann-stumpen”, skal krona sitte. Sånn her så jeg ut da, og mens tannlegen gjorde klar neste avstøpning som skulle bli krona, prata vi litt mens jeg tok selfies å sendte til mamma, søstern og de på jobb. Her innser man at det er ikke bare barn som lesper, jeg lespet også nå, uten en fortann.

Så fikk jeg sprøyta på en guffe rundt denne “stumpen”, også tok han en avstøpning til. Dette kulle sitte i 3 minutter. Etterpå ble det litt mer prating og lesping, også sprøyta han noe lim-greier nedi denne krona, og dytta den på plass. Så da ble jeg seendes ut som det jeg gjorde da jeg kom dit, 60 min tidligere. 


 

Det som nå kommer til å bli litt spennende, er hvor mye denne krona tåler. Jeg fikk beskjed om å f.eks. ikke spise karameller. Krona er bare midlertidig, og skal jo være grei å få tatt av igjen om ti dager. 

Tilbake på jobb var alle litt nysgjerrige på hva jeg hadde fått gjort. De visste jo at det var for å få ny tann, men vi var ikke helt sikre på hvor mye som ville bli gjort i dag. Også hadde de jo fått bilde av meg, så det var litt lett stemning å komme tilbake til.

Da er det bare å krysse fingrene for at denne krona sitter, også får dere oppdatering når den endelige krona er på 12.april.

 

#tannlege #krone #fortann #løstann

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg