Cinnamon apple rose

I dag var det bakedag hjemme hos meg. Jeg har laga kanelepleroser. Oppkriften har jeg fra Tastemade på Facbook, men jeg har gjort små endringer i den.

Du trenger:

1 eple, kanel, sukker, vaniljekrem (sån du har i skolebollene), butterdeig, vann og sitronsaft

 

Slik gjør du:

Du starter med å dele eple i 2, og graver ut skrotten med en t-skje.

Så deler du eple i mange tynne skiver, legger de i en skål og har over litt vann og litt sitronsaft.

Dette setter du i mikron i ca 2,5 min.

 

så er det butterdeigen. Jeg har kjøpt min i frysedisken på Meny.

Butterdeigen kjevles tynn, og i en avlang firkant. Så deler du denne i “striper”. Deigen min var ganske klissete, så jeg la den mellom plastfolie, og da gikk det veldig lett å kjevle den sån jeg ville ha den. 

Her sier Tastemade at du skal smøre på smøreøst, men jeg smurte på vaniljekrem 

Så har du sukker og kanel på, og legger epleskivene halvveis over hverandre bortover butterdeigen. Litt av eple skal stikke over kanten på butterdeigen, og du skal kunne brette deigen over eplene igjen.

Så er det bare å rulle den sammen, og sette den i en smurt muffnsform. Jeg er sikker på at dette går mye bedre om man bruker normal butterdeig, for den glutenfrie gikk litt i oppløsning når den ble rulla.

Ut av den ene deigklumpen i pakka, fikk jeg 4 roser og en bitte liten bolle.

Dette steker du midt i ovnen på 190 grader i 40 min.

 

Etter 40 min syntes jeg de fortsatt virket veldig løse og deigete, så jeg lot de stå 10 min til.

  

 

Roses are red violets are blue, puff pastry is wonderful and hopefully so are you

 

 

#eple #cinnamon #bakedag #butterdeig #bakverk #kake 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg