Hjemmelaga sjokoladepålegg

I dag har jeg laget Berit Nordsstrands hjemmelagde sjokoladepålegg. Hvem liker vel ikke sjokoladepålegg?!

http://beritnordstrand.no/nottesjokoladepalegg-la-fraiva/

Mens butikkkjøpte sjokoladepålegg kan ha oppimot 60% sukker, og planteoljer som ikke er gunstige for kroppen din, så er denne oppskriften full av byggeklosser. Nøttesjokoladepålegget får fin sødme fra honning eller lønnesirup, som spiller på lag med plantekraft fra både nøtter og sjokolade og blir til helsekraft i kroppen din.

Alt du trenger er:

– 350g hasselnøtter

– 5ss kakaopulver

– 1.2 dl mandelmelk / havremelk / kokosmelk (jeg brukte kokosmelk)

– 1 ts vaniljeekstrakt

– 0.5 dl honning eller lønnesirup (jeg brukte honning)

 

Jeg  var på Meny å kjøpte hasselnøtter. Her hadde de pakker på 250g, så jeg kjøpte to, med planer om å bruke begge.

Aller aller først, så setter du ovnen på 175 grader.

1. Spre hasselnøttene utover et stekebrett og stek midt i ovnen i 8 min.

2. Med en gang de er ferdig stekt har du de over i en blender eller foodprosessor, og kjører på full hastighet til det blir til nøttesmør.

Jeg kjørte blenderen på et litt lavere tempo, uten lokk, og dyttet hele tiden nøttene ned fra kantene. Det er også lurt å bare lage en posjon av gangen, for de 500g jeg hadde, ble alt for mye på en gang.

3.Tilsett alle de andre ingrediensene og kjør på full hastighet til du får en jevn konsistens.

Jeg fikk ikke til å kjøre alt i blenderen, så jeg kjørt litt og litt acv gangen, også hadde jeg det i en bolle og gikk over med håndmixer etterpå.

4. Putt sjokoladepålegget på f.eks. et lufttett norgesglass, og sett det i kjøleskapet. Her holder det seg i ca 1 uke.

Ut fra mine 500g nøtter, fikk jeg 1L sjokoladepålegg.


 

Håper det smaker 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg