En dag på legevakta og da dag 30 uten unødvendig sukker

I dag begynte jeg å bli rimelig lei av å ha så utrolig vondt i halsen. Dette starta da på onsdag. Natt til torsdag, natt til fredag, og natt til i dag har jeg omtrent ikke sovet. Jeg har måtte stå opp midt på natta å ta smertestillende og spise halstabletter, bare fordi halsen min har vært et rent helvete. For ikke å nevne at jeg ikke har hatt brukbar stemme siden onsdag. I tillegg fikk jeg jo da vite på jobb på fredag, at et av barna har streptokokker, å det er jo ganske smittsomt da.

Så i dag skulle jeg egentlig bare sove, drikke varmt, se litt film, å bare ta det med ro. Så kan vi se til mandag, om det er nødvendig å dra til fastlegen før jeg drar på kurs.

Jeg starta dagen med FROKOST: et glass Biola, en kopp te og et hjemmelaga rundstykke med syltetøy. Så smurte jeg halsen min med litt Aloe Vera Heat Lotion, og tok på meg en fleecehals, for å holde på varmen. Det skal visst hjelpe med varme når man har vondt i halsen.  

Men så har jeg et par herlige kolleger da, som foreslo at siden det er så jævlig å få sove, så kan det jo vært lurt å gjøre noe med det ed en gang. Så det ikke blir verre og jeg ikke får gått på kurs til uka. Så de mente jeg kunne gjøre lurt i å dra på legevakta. Nå var jo allerede klokka blitt 10.00, og jeg er ikke akkurat kjent for å dra for mye til legen. Heller litt for sjeldent. Jeg gidder rett å slett ikke dra til legen for ingen ting. Hva er vitsen med å dra til legen når man fint kan gå på jobb eller ikke holder på å dø. Det er liksom litt å kaste penger ut av vindu når du vet at legen ikke kommer til å fortelle deg noe annet enn det du alt vet fra før av. Hvis du da i tillegg ikke er syk nok til å få noe medisin på resept er det i alle fall bortkasta. Men nå er jo jeg ganske sikker på at jeg har streptokokker da. Mamma også var ganske sikker på det. Sist jeg hadde streptokokker hadde jeg også kyssesyken, så jeg var i litt dårligere form, men halsen kjennes helt lik ut. Så da dro jeg på legevakta da.

Da jeg hadde fått registrert meg, med litt tegnespråk og lite lyd, var klokka blitt 11.50. Det var bare å sette seg ned, for ventetiden var på rundt 2 timer. Etter 2 timer med venting var det ikke skjedd stort på dette venterommet. Det var et par stykker som hadde kommet inn, og et par stykker som hadde kommet ut, men ellers det samme. Jeg hadde da også vært ute en gang for å legge igjen mer penger på parkeringa. Etter 3 timer prata jeg litt med en fyr som kom likt som meg, og en dame med en datter med hovent øye som kom ca 1 time etter meg. Så ble vel klokka 15.30, og han som kom likt som meg ble ropt opp. Han virka som han hadde litt samme typen sykdom som meg. Etter en time kom han ut igjen. Da hadde han vært en liten tur inne hos legen, sittet å venta en stund, tatt en blodprøve, ventet litt til, og fikk gå. Jeg var fortsatt ikke blitt ropt opp. Nå hadde det da gått 4,5 time. Så etter en liten stund gikk jeg for å høre om de hadde glemt meg eller hva som skjedde. Da fikk jeg pent beskjed om at det var 5 stk foran med. Jeg lurte på hvordan dette kunne være mulig når en som kom likt som meg var inne for en god time siden, og andre som hadde kommet for 30 minutter siden, kom inn før meg. Da fikk jeg bare beskjed om at de prioriterte etter hvor syk man var, og jeg var da ikke syk nok til å prioriteres, så her ble folk hele tiden dytta foran meg i køen. Men nå var det flere leger på vakt, så nå ville det nok gå fortere fremover.

Når du da har sittet i 5 timer og du stadig rykker lenger å lenger BAK i køen, ikke forover, hvor jævlig fristende er det da å kanskje måtte sitte 2 timer til??? Klokka var da blitt 17.00, så jeg ønsket hun med øye lykke til, og dro hjem.

Da jeg kom hjem tok jeg meg litt veldig sen LUNSJ: litt kesam med frukt og bær. Så smurte jeg meg på nytt med aloe vera kremen og tok på meg fleecehalsen igjen

Etter en stund var det klart for MIDDAG: bakt kyllingbryst med ris og stekte grønsaker (Adams matkasse) Risen skulle egentlig være tomat- og basilikumrisotto, men den inneholder soya, så jeg kunne ikke spise den.

Så var det bare å slappe av litt med en film da før jeg smurte meg inn enda en gang, med aloe vera kremen, tok på fleecehalsen, pussa tenna, tok en halstablett og litt nesespray og to paracet og gikk å la meg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg