Trygg i trafikken

Grunnlaget for holdninger til sikkerhet legges i barneårene og derfor må trafikkopplæring starte tidlig. Voksne er rollemodeller og har ansvar for at barn og unge utvikler evne til refleksjon, riskoforståelse, til å ta andres perspektiv og til å samarbeide.

HER Kan du høre sangen “trygg trafikk for store og små”, en sang som har holdt koken siden jeg var sikkert 6 år gammel. Jeg hadde alle kassettene fra trygg trafikk.

 

Tarkus – Barnas trafikkvenn

Tarkus er en hånddukke til bruk i barnehagens samlingsstund, men for barna er han et beltedyr som er opptatt av trafikk.

At små barn veksler mellom fantasi og virkelighet, begeistres av fortellinger om dyr og fantasifulle figurer, er noe trygg trafikk ønsker å utnytte i opplæringen. Det er også det som gjør Tarkus til et kraftig pedagogisk verktøy.

På ryggen har Tarkus ni belter, men når han kjører bil så har han 10. Da kaller han seg for et bilbeltedyr. Nysgjerrig, undrende og tålmodig er han naturlig deltaker i samlingsstunden når trafikk står på dagsordenen.

Trygg trafikk har egen kanal på YouTube, og HER kan dere se et eksempel på hvordan Tarkus brukes i en samlingstund i barnehagen.

Jeg har selv vært på Tarkus kurs med Trygg trafikk, og Tarkus er et kjempe morsomt verktøy å bruke. Ja, det er litt flaut å sitte der å snakke gjennom en dukke, men barna liker det.

 

Slik sikrer du barn i bilen

Det er påbudt å sikre barn med godkjent barnesete til de er minst 135 cm høye, eller over 36 kilo tunge.

HER kan du se Trygg Trafikks video om sikring i bil, og HER får du høre litt om fremgangen rundt dette, samt skader man pådras ved feil sikring.

 

Som barnehageansatt kan man komme over foreldre som sikrer barna sine feil i bilen. Dersom dette skjer på barnehagens parkeringsplass må du ikke bli overrasket om de ansatte kommenterer på det du gjør. Det er vår plikt, og vi skal også sørge for deres barns beste. Det å ikke sikre barna sine riktig i bilen faller inn under kategorien OMSORGSSVIKT, og dersom du ikke gjør endringer når en ansatt i barnehagen prater med deg om sikringen av ditt barn, har vi full rett til i melde dette til Barnevernet.

 

Just saying

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg